ukenru
trokh-sudanskikh-demonstrantiv-zastrelili-pid-chas-novikh-antiviyskovikh-mitingiv

Трьох суданських демонстрантів застрелили під час нових антивійськових мітингів

 • 13233 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Суданські сили безпеки застосували сльозогінний газ і застрелили трьох демонстрантів у четвер, коли юрби людей заповнили столицю Хартум та інші міста на нових антивоєнних мітингах. Про це УНН інформує з посиланням на AFP.

Деталі

За даними групи медиків, пов'язаних з протестним рухом, внаслідок придушення демонстрацій після жовтневого перевороту щонайменше 60 людей загинули та багато людей отримали поранення.

Як і під час попередніх демонстрацій, послуги мобільного зв'язку та інтернету були відключені з пізнього ранку.

Також було закрито більшість мостів між Хартумом та його містами-побратимами Бахрі та Омдурманом.

Також медики нарахували понад 300 поранених, у тому числі боєприпасами, гумовими кулями та іншими пораненнями через постійне використання сльозогінного газу.

Протестувальники знову спробували дістатися президентського палацу Хартума, щоб чинити тиск на військових, чий переворот завадив угоді про поділ влади, досягнутій після повалення Омара аль-Башира в 2019 році.

Мітинги були першими з кількох раундів протестів, запланованих на цей місяць.

Додамо

Протести почалися через чотири дні після того, як Абдалла Хамдок пішов у відставку з посади прем'єр-міністра, що ще більше посилило невизначеність майбутнього Судану.

Хамдок став прем'єр-міністром у 2019 році і керував великими економічними реформами, перш ніж був скинутий внаслідок перевороту, а потім повернувся до невдалої спроби врятувати домовленість про поділ влади.

Українські Національні Новини

Новини Світу