ukenru
trokh-postrazhdalikh-u-dtp-v-bilorusi-ditey-dostavili-v-ukrayinu

Трьох постраждалих у ДТП в Білорусі дітей доставили в Україну

 • 12490 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Авіація ДСНС доправила трьох постраждалих у ДТП дітей з Республіки Білорусь додому - у Суми. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу відомства. 

"У Сумах приземлився санітарний літак АН-26 Держслужби з надзвичайних ситуацій. На його борту перебувало троє хлопчиків, які у складі дитячої футбольної збірної потрапили у ДТП на території Республіки Білорусь 13 травня", - повідомили у відомстві.

За даними відомства, зранку 31 травня медичний літак ДСНС вирушив до міста Брест, а вже о 15:03 прибув до пункту призначення - у Суми.

"В аеропорту Андрія, Артема та Платона зустріли співробітники Служби порятунку, міграційної та прикордонної служби, патрульної поліції, а також медики. Рятувальники допомогли транспортувати дітей до медичних автомобілів, а потім супроводили карети швидких до Сумської обласної дитячої клінічної лікарні", - зазначили у відомстві.

Раніше у ДСНС повідомили, що стан трьох хлопчиків 2004 та 2003 років народження, яких повернули в Україну для подальшого лікування, "хоч і важкий, але вже дозволяє дітям повернутися додому".

Як повідомляв УНН, група дітей поверталася із Польщі через Білорусь до Сумської області. Близько 7:00 години 13 травня на 54 км автодороги Р-98 Кам’янець-Шерешево-Свислочь, поблизу села Мартинюки, сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув хлопчик 2005 року народження з міста Суми. Ще шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.

Прокуратура Сумської області відкрила кримінальне провадження за фактом ДТП у Білорусі. Розслідують неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього та тяжкі наслідки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП