troie-zradnykam-yaki-shturmuvaly-pozytsii-syl-oborony-otrymaly-pidozru-shche-odyn-15-rokiv-tiurmy

СБУ: троє зрадникам, які штурмували позиції Сил оборони, отримали підозру. Ще один – 15 років тюрми

 • 20585 переглядiв

Троє зрадників, які воювали проти українських військ в районах Авдіївки, Бахмута та Лисичанська, отримали підозри. Ще один, який намагався прорватися до Куп’янська, був засуджений до 15 років ув'язнення.

Правоохоронці зібрала доказову базу на ще чотирьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на східному фронті, зокрема штурмували Авдіївку. Одного із них уже засуджено до 15 років тюрми. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає УНН.

Деталі

Засудженого українські захисники взяли в полон навесні цього року - коли він у складі ворожого підрозділу намагався прорватися до Куп’янська. Ним виявився житель тимчасово окупованого Криму.

На початку 2024 року, перебуваючи у москві, він "записався" до лав окупантів у місцевому військкоматі. Звідти його направили до 2-ї мотострілецької дивізії збройних сил рф, у складі якої брав участь у "м’ясних штурмах" позицій ЗСУ на Куп’янському напрямку.

Ще трьох зрадників було взято у полон під час жорстоких боєзіткнень у районах Бахмута, Авдіївки та Лисичанська на початку літа цього року.

Вони мешкали у тимчасово захоплених районах Донецької та Луганської областей. Звідти чоловіки добровільно "мобілізувалися" до окупаційних угруповань рф. Деякі з них , як повідомляється, ще до початку повномасштабної війни.

Передавав агенту рф заборонену інформацію: на Миколаївщині повідомлено про підозру військовому10.07.24, 14:44

Так, один із зловмисників був вогнеметником у ряхах підконтрольної рф "народної міліції лнр". У складі ворожого угруповання він брав участь у захопленні Попасної та Лисичанська. Згодом його "відрядили" обстрілювати передові позиції українських захисників у районі Білогорівки.

Інший зрадник прибув до російського військкомату у м. Калуга, де уклав контракт з міноборони рф.

Після нетривалих курсів бойової підготовки його призначили на посаду стрільця у складі 1008-го мотострілецького полку збройних сил рф та перекинули воювати під Бахмут.

Ще одним фігурантом виявився рецидивіст, який для погашення судимості вступив до мотострілецького полку "Восток" країни-агресора. Там він брав участь у бойових операціях в районі Авдіївки.

Правоохоронці повідомили трьом полоненим зрадникам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора).

За цими ж статтями реальний термін ув’язнення отримав поплічник агресора з тимчасово захопленого Криму.

Керував "катівнями" на захопленій Луганщині: повідомлено про підозру експравоохоронцю10.07.24, 15:52

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі