ukenru
tristoronnya-zustrich-schodo-gazu-vidbudetsya-sogodni-u-bryusseli

Тристороння зустріч щодо газу відбудеться сьогодні у Брюсселі

 • 9026 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Чергова тристороння зустріч щодо газу України, Єврокомісії і Росії відбудеться у п'ятницю в Брюсселі, передає УНН.

Участь у зустрічі, як очікується, візьмуть міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик, віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович та міністр енергетики Росії Олександр Новак.

О.Новак раніше повідомляв, що на тристоронній зустрічі у Брюсселі планується обговорення питання щодо доповнень до контракту щодо постачання газу в Україну.

Говорячи про тристорнню зустріч, І.Насалик зазначав, що українську сторону цікавить питання цінової газової політики.

При цьому у "Нафтогазі" заявили, що Україна не може купувати газ у ПАТ "Газпром" без підписання додаткової угоди до чинного контракту з російською компанією чи тристоронньої угоди з Євросоюзом та РФ.

Перед засіданням М.Шефчович скоординував позиції з українським Президентом П.Порошенком "на шляху підвищення безпеки постачання енергоносіїв в Україну та ЄС".

Як повідомляв УНН, регулярні тристоронні консультації між Росією, ЄС і Україною про постачання газу в Україну і транзиту в Європу почалися в травні 2014 року, після того, як Росія скасувала знижку на газ для України. Влітку 2014 року "Газпром" перейшов на режим поставок за передоплатою.

Українські Національні Новини

Політика