tristoronni-peremovini-rosiya-ne-yde-na-kompromis

Тристоронні перемовини: Росія не йде на компроміс

 • 15500 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У жодному з питань, що винесені на обговорення тристоронньої контактної групи, представники Росії, на чолі з Борисом Гризловим, не пішли на компроміс. Про це на власній сторінці в Facebook заявила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, передає УНН.

"Українська сторона жорстко засудила рішення Путіна про видачу російських паспортів жителям окупованих територій ОРДЛО. Ми розцінюємо це рішення як одноосібне порушення з боку РФ мінських угод, домовленостей в нормандському форматі і норм міжнародного права, як спробу Кремля легітимізації псевдореспублік", - зазначила Геращенко.

Також політик наголосила, що не досягнуто домовленостей і щодо великоднього перемир’я.

"Вчергове зірвано пропозицію України і ОБСЄ ввести режим тиші, пасхальне перемир’я на Донбасі з 26 квітня. Ця пропозиція вчергове не знайшла підтримки у представників РФ і ОРДЛО. Україна сповідує негайне введення режиму тиші на Донбасі, РФ категорично відмовляється брати відповідальність за дотримання режиму тиші окупаційними військами і своїми маріонетками", - прокоментувала віце-спікер.

Також Геращенко розповіла, що діалог щодо всіх ув’язнених українців теж не вийшов.

"Звільнення політв’язнів, заручників, військовополонених. Євген Марчук прямо звернувся до представника РФ Бориса Гризлова з проханням негайного звільнення утримуваних, зокрема, моряків. Вибори закінчилися - й варто РФ припинити шантажувати Україну заручниками і розблокувати їх звільнення. На що отримали наступну відповідь: до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень, а потім, мовляв, побачимо" - підсумувала Геращенко.

Також наші представники не отримали відповіді на вимогу припинити знущання над військовополоненими моряками і відмовитися від психологічних експертиз, які є тортурами. Ірина Геращенко зазначає, що РФ демонструє неготовність до компромісів. Більше того, за її словами чітко прослідковується курс на замороження конфлікту.

Зазначимо, що в Україні засудили рішення Путіна про видачу паспортів на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тристоронні перемовини: Росія не йде на компроміс

     • 15500 переглядiв

    Поліцейський отримав перелом ноги після удару хулігана

     • 10354 переглядiв

    Boeing скоротила прибуток на 21% на фоні кризи з 737 MAX

     • 9208 переглядiв