ukenru
trikratniy-volodar-kubka-stenli-propustit-sezon-cherez-alergiyu-na-ekipiruvannya

Трикратний володар Кубка Стенлі пропустить сезон через алергію на екіпірування

 • 12104 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Нападник "Чикаго Блекхокс" Маріан Хосса не зіграє в наступному сезоні через прогресуюче шкірне захворювання і побічні ефекти, викликані її лікуванням. Про це повідомляє сайт НХЛ, передає УНН.

38-річний словак М.Хосса повідомив, що протягом декількох років проходив лікування від алергічної реакції на екіпіровку під наглядом медичного штабу "Блекхокс", але виникли побічні ефекти і реакція організму унеможливила його участь в сезоні 2017-18, який міг стати 20-м в його кар'єрі.

"Я засмучений, що не зможу грати, але з іншого боку мені необхідно враховувати серйозність свого стану і те, як лікування позначилося на моєму житті на льоду і поза ним", - розповів М.Хосса.

Примітно, що у М.Хосса залишається чотири роки контракту, і поки невідомо, чи зможе він повернутися на лід після наступного сезону.

Зауважимо, що в 1309 матчах у складі "Блекхокс", "Оттава Сенаторс", "Атланта Трешерс", "Піттсбург Пінгвінс" і "Детройт Ред Вінгс" М.Хосса набрав 1134 (525 + 609) очка.

Окрім того, хокеїст займає 34-е місце в історії НХЛ за кількістю голів, 54-е місце в списку бомбардирів і 60-е за кількістю зіграних матчів. У 205 іграх плей-оф Кубка Стенлі на його рахунку 149 (52 + 97) балів.

Додамо, що у складі "Блекхокс" словак тричі вигравав Кубок Стенлі (2010, 2013, 2015) і п'ять разів брав участь в Матчах усіх зірок НХЛ.

Українські Національні Новини

Спорт