tribunal-dlya-rf-zelenskiy-poyasniv-skladnist-protsesu-ta-nazvav-krayini-yaki-nayaktivnishe-dopomagayut-u-tsomu-pitanni

Трибунал для рф: Зеленський пояснив складність процесу та назвав країни, які найактивніше допомагають у цьому питанні

 • 994072 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Складність створення трибуналу для росії полягає у тому, що більшість держав бояться брати таку відповідальність, а бюрократична система не пристосована для швидкого процесу, заявив Президент Володимир Зеленський на прес конференції до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, передає УНН.

Цитата

“Більшоість з держав бояться створювати трибунали, бояться думати про це, тому що різна відповідальність. Але, перед тим, як щось запровадити у себе в державі, вам потрібна така політична воля – об’єднання. І знов таки, ООН дуже важливі, тому що там будь-які держави отримають там підтримку. Ми над цим працюємо. Впевнений, що резолюції будуть підтримані і проголосовані”, – зазначає Президент.

Деталі

Зеленський додав, що Україна окремо працює в цьому напрямку з деякими державами, в яких бачить допомогу, тому що вони мають фаховість.

“Скажу вам чесно, це Голландія ( Нідерланди – ред.). Ми працюємо з Марком Рютте, ми працюємо з Ріші Сунаком, з Великою Британією, і з іншими державами. Ми думаємо щодо механізму компенсації. Вже є перші кроки у США, і наші балтійські друзі дуже-дуже потужні. Тому, чесно кажучи, балтійська трійка та Польща в усьому нас підтримують, щоб ми не попросили. Це складно, тому що інституції створені давно, і більшості своїй, не проходили такі випробування, такої агресії, і немає такого досвіду. Ця вся бюрократична система не дає відповідь – чи буде справедливість? Бо ті, хто втратив домівку, території, економіку – хочуть це зараз, і це справедливо”, – додав Голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сьогодні є три моделі трибуналу за злочини агресії росії проти України - голова комітету

Раніше

Міністр закордонних справ Ісландії, голова Комітету міністрів Ради Європи Тордіс Колбрун Рейкфйорд Гільфадоттір в ексклюзивному коментарі УНН розповіла про те, що Україна та її підтримка, а також притягнення рф до відповідальності будуть у пріоритеті на саміті, що відбуватиметься у травні в Рейк'явіку.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рашисти обстріляли дитсадок у Херсоні: спалахнула пожежа

     • 1224685 переглядiв