ukenru
tri-krayini-pratsyuyut-nad-zvilnennyam-viyskovikh-z-azovstali-zelenskiy

Три країни працюють над звільненням військових з "Азовсталі" - Зеленський

 • 136544 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Над звільненням українських військових з заводу «Азовсталь» в заблокованому Маріуполі працюють три країни – Ізраїль, Туреччина та Швейцарія. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському каналу Rai 1, передає УНН.

Цитата

«На жаль, сьогодні – це залежить від рішення рф, все, що залежить від нас, ми робимо. Ми не повинні зупинятися боротися за кожну людину. Ми забрали цивільних з заводу «Азовсталь», зараз стоїть питання щодо поранених й живих. Чесно скажу, що ми не хочемо залишати там убитих людей, тому що їх чекають сім’ї… Ми передавали росії інформацію, ми навіть застосували механізм залучення третьої держави. Ізраїль, Швейцарія та Туреччина сьогодні працюють», - розповів Зеленський.

Деталі

Зеленський повідомив, що до інтерв’ю з італійським каналом Rai 1 він розмовляв з президентом Фінляндії, він також буде телефонувати президенту рф з цього приводу.

«Я говорю з усіма лідерами, на всіх майданчиках, щоб допомогти нашим військовим», - додав Президент.

Зеленський зазначив, що українська сторона готова обміняти поранених захисників Маріуполя на російських полонених.

Доповнення

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомляла, що евакуація з "Азовсталі" у заблокованому Маріуполі розпочнеться з порятунку важкопоранених, українська сторона хоче, щоб був підписаний документ, як саме відбуватиметься евакуація з заводу.

За її словами, на "Азовсталі" наразі перебувають не лише бійці батальйону "Азов". Там також є і солдати та офіцери ЗСУ, Нацполіції, прикордонники.

Верещук заявляла, що Україна веде перемовини про евакуацію 38 важкопоранених бійців з "Азовсталі".

Українські Національні Новини

Політика