ukenru
tretiy-den-zasidannya-u-spravi-mn17-slidchi-doslidili-robotu-raket-zrk-buk

Третій день засідання у справі МН17: слідчі дослідили роботу ракет ЗРК "Бук"

 • 41854 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. У судовому комплексі "Сгіпгол" триває третій день судового засідання у справі збитого над Донбасом у 2014 році малазійського Boeing МН17. Сторона обвинувачення розповіла про досягнення у вивченні роботи ракет для зенітно-ракетних комплексів "Бук", передає кореспондент УНН.

"Прокуратура дослідила роботу комплексів (ЗРК "Бук" - ред.), використовуючи військову професійну літературу, відеоматеріали, офіційні повідомлення та брошури... заслухала російських, українських, нідерландських та німецьких військових експертів", - повідомив нідерландський прокурор Тейс Бергер.

Як вже раніше повідомлялося, проводилось порівняння двох типів ракет - 9М38 та 9M28-M1. Для дослідження причин авіакатастрофи - експерти вивчали ракету, ідентичну тій, що, за даними слідчих, збила літак.

"Випробували два типи ракет - 9M28-M1 та 9M38. Їхня поставка була здійснена різними країнами", - зазначив прокурор.

Також під час засідання сторони заслухали телефонні розмови одного з обвинувачуваних - Ігора Гіркіна, в яких він просить Росію про військову підтримку.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що міжнародні слідчі зверталися до приватних компаній для отримання супутникових зображень в рамках розслідування аварії Boeing на Донбасі. Також запити направлялися Росії, США і КНР.

Також прокурор повідомив, що МН17 не міг бути збитий військовим літаком, адже радари не фіксували їх у той момент.

Раніше в УНН повідомлялося, що нідерландська прокуратура в рамках розслідування аварії Boeing MH17 на Донбасі відкинула версію Росії про запуск ракети у районі села Зарощенське, яке у липні 2014 року контролювали ЗСУ.

Так, під час розслідування встановлено, що, швидше за все, ракета могла бути запущена з району села Первомайське. Однак вивчаються і альтернативні місця.

Українські Національні Новини

Політика