treneri-na-vikhid-shevchenka-razom-iz-minsportu-zvilnili-trokh-starshikh-treneriv-natsionalnoyi-zbirnoyi-z-boksu

Тренери на вихід: Шевченко разом із Мінспорту звільнили трьох старших тренерів національної збірної з боксу

 • 229693 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Федерація боксу України спільно з Міністерством спорту звільняє тренерський штаб збірної команди безпосередньо під час підготовки до чемпіонатів світу та Європи. Тренери звернулися до президента Володимира Зеленського по захист. Текст у Facebook опублікував Василь Шан — звільнений старший тренер молодіжної збірної, пише УНН.

Як повідомлялося, Мінспорту достроково і без пояснення причини розірвав контакти зі старшими тренерами збірної Віктором Петровим, Романом Семенишиним, Василем Шаном. За інформацією ЗМІ, наступними можуть стати Ілля Гурович, Леонід Лоївський, Андрій Проскурін і Володимир Дворцов, під керівництвом якого Володимир Кличко та Олег Кірюхін виграли золоту і бронзову медалі на Олімпіаді в Атланті.

«Самопроголошене керівництво ФБУ почало розвалювати бокс зсередини. Це відбувається з мовчазної згоди Міністерства молоді та спорту й особисто міністра Вадима Гутцайта. Замість того, щоб захистити бокс, вони обрали тактику не помічати проблему», — йдеться у зверненні.

Як повідомили тренери, Шевченко ухиляється від комунікації з тренерським штабом, а «виконком» самовільно змінює плани підготовки команд і цим вносить протиріччя у комплексну програму підготовки до Олімпійських ігор. Це вплине на якість підготовки спортсменів і спортивні результати України. Бездіяльність Мінспорту може призвести до знищення федерації та великих втрат для боксу.

«Найгірше для спортсмена — втратити час... Кожен день перебування самозванців при владі у ФБУ обернеться боксерам втраченими роками і незавойованими чемпіонствами, для України — медалями, які покладуть у свої скарбнички інші країни», — заявили тренери.

Низку звільнень вони називають кадровими чистками: «Під нашим керівництвом спортсмени показали високі результати на офіційних міжнародних змаганнях. Кожна медаль — це заслуга і тренера. Кожен старший, головний тренер збірної на чемпіонатах Європи та світу довів, що гідний працювати зі збірною України. Це тільки посилює нашу впевненість у тому, що рішення про дострокове анулювання контрактів виключно політичне».

Тренерський штаб просить президента втрутитися в ситуацію і захистити український бокс: «Наша країна заслужено вважається однією з найвпливовіших боксерських країн світу… Не дайте знищити те, що створювалося десятиліттями. Не дайте забрати в України бокс». Звернення підписали вісім тренерів національної збірної.

Нагадаємо, Кирило Шевченко називає себе президентом ФБУ на підставі рішення «позачергової конференції» від 22 лютого 2022 року. Контрольно-дисциплінарна комісія ФБУ скасувала це рішення, визнавши «конференцію» нелегітимною, оскільки скликати її уповноважене виключно Бюро ФБУ.

Міжнародна та Європейська федерації боксу також не визнали зміни в структурі управління ФБУ. Єдиним законним президентом національної федерації вони вважають Володимира Продивуса. Попри це, Міністерство юстиції України «узаконило» повноваження Шевченка, внісши відповідні зміни до держреєстру.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Глава МЗС Литви: росіяни можуть скинути путіна

     • 161113 переглядiв

    На Херсонщині ППО збила російський безпілотник

     • 121372 переглядiв

    Сівбу озимих в Україні проведено вже на 15%

     • 1326836 переглядiв

    Зеленський звільнив послів України у Швейцарії та Нідерландах

     • 330264 переглядiв