ukenru
trampu-podaruvali-fragment-berlinskoyi-stini

Трампу подарували фрагмент Берлінської стіни

 • 10115 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Німецькі активісти відправили президенту США Дональду Трампу уламок Берлінської стіни в знак протесту проти планів американського лідера побудувати стіну на кордоні з Мексикою. Про це передає УНН з посиланням на Neewsweek.

Активісти некомерційної організації Die Offene Gesellschaft ("Відкрите суспільство") відправили президенту Дональду Трампу уламок Берлінської стіни, яка проходила німецькою столицею після з 1961 року, розділяючи Німеччину на Східну і Західну. Фрагмент, доставлений в Білий Дім, важить 2,7 тонни.

Таким вчинком активісти висловили протест намірам американського лідера спорудити стіну на кордоні з Мексикою. Берлінські активісти залишили на уламку напис: "Ми хотіли б віддати вам один з останніх уламків зруйнованої Берлінської стіни, щоб закликати Сполучені Штати залишатися прихильними будівництва світу без стін".

Кам'яна плита була доставлена в Білий Дім 9 листопада.

"Німеччина знову об'єдналася, і в Берліні лише кілька розрізнених шматочків нагадують нам про те, що жодна стіна не вічна", - йдеться в повідомленні, написаному на плиті.

Як повідомляв УНН, в 2019 році виповнилося 30 років з дня падіння Берлінської муру 9 листопада 1989 року. Сьогодні, частина 1,3 кілометра Берлінської стіни проходить центром столиці та залишається символом Холодної війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу