tramp-zvynuvatyv-administratsiiu-baidena-u-stvorenni-mizhnarodnykh-kryz-i-zghadav-pro-viinu-v-ukraini

Трамп звинуватив адміністрацію Байдена у створенні "міжнародних криз" і згадав про війну в Україні

 • 60543 переглядiв

Дональд Трамп звинуватив адміністрацію Байдена у створенні міжнародних криз, згадавши про війну в Україні та напад на Ізраїль. Він стверджує, що ці конфлікти не відбулися б за його президентства.

Дональд Трамп частину свого виступу як республіканський кандидат на з’їзді Республіканської партії присвятив питанням зовнішньої політики. Експрезидент США звинуватив чинну адміністрацію у створенні "міжнародних криз", до яких він включив "жахливу війну з росією та Україною, яка б ніколи не трапилася, якби я був президентом, і війну, викликану нападом на Ізраїль, яка ніколи б не трапилася, якби я був президентом", пише УНН з посиланням на "Голос Америки".

Деталі

"За президента Буша росія вторглася в Грузію. За президента Обами росія захопила Крим. За нинішньої адміністрації росія прагне захопити усю Україну. За президента Трампа росія нічого не забрала. Подивіться на напад на Ізраїль. Подивіться, що відбувається з Україною. Міста просто розбомбили. Як люди можуть так жити? Там будівлі рівняють з землею", – сказав Трамп.

Він наголосив, що це "почалося це з катастрофічного виведення військ з Афганістану, найгіршого приниження в історії нашої країни".

"Підбадьорена тією катастрофою, росія вторглася в Україну, вони побачили цю групу людей, які виявились некомпетентними", – сказав Трамп. У промові він також додав, що планета перебуває на порозі Третьої світової війни.

Як зауважують оглядачі газети New York Times, ця згадка є спробою підкреслити, що за Байдена конфлікти та кризи розрослися в Європі, на Близькому Сході та в Азії.

Трамп також нагадав про боротьбу своєї адміністрації з "Ісламською державою", а також про переговори з головою КНДР Кім Чен Ыном, сказавши, що "добре ладнати з кимось, хто має багато ядерної зброї".

У своїй промові він також згадав прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, назвавши його "жорстким лідером". Минулого тижня експрезидент США та угорський прем'єр зустрілися у Мар-а-Лаго, резиденції Трампа у Флориді.

Промова Трампа, яка закрила з’їзд Республіканської партії, тривала понад годину. Як повідомив телеканал CNN, після замаху Трамп брав безпосередню участь у її переписуванні.

Як пише Reuters, усі республіканці після виступу тепер "здається, повністю під його впливом".

Трамп прийняв номінацію кандидатом у президенти США19.07.24, 05:58

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Сумщині росіяни скинули з дрона вибухівку: є поранена

     • 27468 переглядiв

    Жінка підпалила себе біля суду на Київщині

     • 12414 переглядiв

    Спека до 38° та подекуди дощі: прогноз погоди на сьогодні

     • 25811 переглядiв