ukenru
tramp-vidklav-schorichnu-promovu-cherez-shatdaun

Трамп відклав щорічну промову через "шатдаун"

 • 7632 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп відклав виступ у Конгресі зі щорічною доповіддю через "шатдаун" і заборону Палати представників. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter американського президента.

"Ненсі Пелосі попросила мене виступити зі зверненням "Про становище країни" в Палаті представників. Я погодився. Але потім вона змінила своє рішення, запропонувавши більш пізню дату. Це її прерогатива - я зроблю промову після "шатдауну". Я не шукаю альтернативного місця для звернення "Про становище країни", тому що ніяке інше не може конкурувати з історією, традицією і важливістю залу засідань Палати представників. Сподіваюся виступити з "чудовою" промовою "в найближчому майбутньому", - написав американський лідер.

Нагадаємо, палата представників Конгресу заборонила Дональду Трампу виступити з традиційним посланням, поки федеральний уряд не відновить роботу.

Раніше УНН повідомляв, що адміністрація США не виключає ймовірності того, що часткове зупинення роботи федерального уряду США може затягнутися до березня або квітня.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і запобігти так званому "шатдауну". Тому з 22 грудня через технічний брак фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їхні співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок. Через "шатдаун" 420 тис. чиновників в США залишилися без зарплати.

Українські Національні Новини

Новини Світу