ukenru
tramp-uviyshov-do-pereliku-pretendentiv-na-nobelivsku-premiyu-miru-zmi

Трамп увійшов до переліку претендентів на Нобелівську премію миру - ЗМІ

 • 9520 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Президент США Дональд Трамп увійшов у число ймовірних претендентів на Нобелівську премію миру-2018. Про це повідомив "Голос Америки" з посиланням на Reuters, передає УНН.

Зокрема, видання з посиланням на свої джерела повідомляє, що президент США увійшов у число ймовірних претендентів завдяки проведенню історичної зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Сінгапурі в червні поточного року.

“У червні 2018 року Трамп став першим чинним президентом США, який провів переговори з лідером КНДР для вирішення ракетно-ядерної кризи на Корейському півострові. Після червневого саміту президент США заявив, що Кім — „відкрита“ і „шановна“ людина”, — пише видання.

Видання також зазначає, що ім’я лауреата Нобелівської премії миру-2018 буде озвучено на прес-конференції 5 жовтня в норвезькій столиці — Осло. Винагорода в розмірі 1,4 млн доларів буде вручено лауреатові під час урочистої церемонії, яка пройде 10 грудня.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову парламенту щодо висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Українські Національні Новини

Новини Світу