ukenru
tramp-poradiv-apple-perenesti-virobnitstvo-v-ssha-cherez-mita

Трамп порадив Apple перенести виробництво в США через мита

 • 14440 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Для того, щоб продукція американської корпорації Apple не подорожчала в результаті американських мит щодо Китаю, компанії варто перенести своє виробництво в США. Про це заявив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у Twitter, інформує УНН.

«Ціна на продукцію Apple може вирости через величезні мита, якими ми можемо обкласти Китай - але є просте рішення, в якому були б нульові податки і справжні податкові стимули. Створюйте свої товари у США, а не в Китаї», - написав Трамп. Президент США також закликав компанію почати будувати нові заводи і супроводжував своє повідомлення хештегом #MAGA (Make America great again - прим. УНН).

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Apple звернулася в офіс торговельного представництва США і попередила, що ціни на її товари можуть вирости через мита, які Трамп збирається встановити для продукції із Китаю.

В Apple вважають, що рішення Трампа також вплине на конкуренцію. Компанія заявила, що якщо заходи проти Китаю приймуть, то виростуть ціни на смарт-годинник Apple Watch, бездротові навушники Air Pods, комп'ютер Mac mini, а також стилус Apple pencil для планшета iPad, зарядні пристрої, адаптери та комплектуючі. У компанії вважають, що нові мита фактично будуть новим податком для американських споживачів.

Як зазначає Bloomgerg, у третьому кварталі 2018 року Apple отримала від продажів у Китаї 9,6 млрд доларів США або 18% від своїх загальних доходів за цей період. 

Як раніше інформував УНН, у п’ятницю американський лідер Дональд Трамп заявив про готовність ввести додаткові мита щодо імпортованих із КНР товарів ще на 267 млрд доларів США. Раніше глава Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кадлоу повідомив, що США досі не прийняли рішення про введення додаткових мит на китайські товари на суму 200 млрд доларів США. Офіційний представник міністерства комерції КНР Гао Фен 6 вересня заявив, що в разі введення адміністрацією США нових мит, Китай буде змушений вжити заходів у відповідь.

Українські Національні Новини

Економіка