ukenru
tramp-pogrozhuye-vooz-vikhodom-z-organizatsiyi

Трамп погрожує ВООЗ виходом з організації

 • 12190 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Президент США Дональд Трамп звернувся з листом до глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса, в якому зазначив про необхідність проведення реформи протягом 30 днів, або США вийде з організації. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Дональд Трамп оприлюднив ультиматум ВООЗ. Згідно з ним, ВООЗ має провести реформи впродовж 30 днів. Якщо організація не виконає вимогу Трампа, тоді США може остаточно припинити фінансування ВООЗ та своє членство", - йдеться у повідомленні.

Так, в офіційному листі президента США Дональда Трампа до глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса, опублікованому у понеділок, 18 травня, Трамп нагадав про призупинення ним фінансування ВООЗ 14 квітня до завершення розслідування його адміністрації щодо "провальних заходів організації у відповідь на спалах COVID-19".

"Це розслідування підтвердило багато серйозних побоювань, про які я заявляв минулого місяця, а також виявило інші, які ВООЗ слід розглянути, особливо насторожує відсутність незалежності від Китайської Народної Республіки", - йдеться у листі.

Також Трамп зазначив, що ВООЗ зможе розвиватися, якщо зможе продемонструвати незалежність від Китаю. У листі президента США повідомляється, що його адміністрація вже розпочала обговорення питання реформування організації з представниками ВООЗ.

Нагадаємо, учасники 73-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я підтримали резолюцію, в якій йдеться про необхідність перевірити, які заходи різні країни світу прийняли у відповідь на пандемію коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу