ukenru
tramp-pidtverdiv-znischennya-vatazhka-idilu-al-bagdadi

Трамп підтвердив знищення ватажка ІД аль-Багдаді

 • 12897 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Президент США Дональд Трамп розповів про деталі спецоперації в сирійській провінції Ідліб та підтвердив загибель ватажка терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN Politics.

"Президент Трамп назвав операцію знищення лідера ІД Абу Бакра аль-Багдаді "бездоганним" під час прес-конференції в Білому домі сьогодні вранці, поділившись деталями місії", - йдеться в повідомленні.

За його словами, сили спеціальних операцій США здійснили небезпечний і зухвалий нічний наліт.

"Я повинен був спостерігати за цим. У ході операції ніхто не загинув. В той час як велика кількість бійців та товаришів аль-Багдаді були вбиті разом з ним", - сказав Трамп.

За його словами, аль-Багдаді помер після запалення жилета, який він носив. Вибух вбив його трьох дітей.

"Він загинув після того, як наткнувся на тунель, плакав і кричав. На той час місце було очищене від людей, які або здалися або були розстріляні та вбиті. Одинадцять маленьких дітей вийшли з дому та не постраждали. Єдиним, хто залишився в тунелі, був аль-Багдаді і він потягнув із собою трьох своїх маленьких дітей. Він дійшов до кінця тунелю, коли наші собаки гнали його. Він підпалив жилет, убивши себе і трьох дітей дітей. Його тіло було понівечено вибухом", - сказав Трамп.

Раніше УНН повідомляв, американські військові вважають, що в суботу під час спецоперації в сирійській провінції Ідліб знищили ватажка терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді.

Українські Національні Новини

Новини Світу