ukenru
tramp-obgovoriv-z-premyerom-niderlandiv-nato-i-rozsliduvannya-katastrofi-mh17

Трамп обговорив з прем'єром Нідерландів НАТО і розслідування катастрофи MH17

 • 9413 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорили в четвер розслідування авіакатастрофи малайзійського Boeing MH17, який імовірно збили спонсоровані РФ бойовики в небі на сході України, і навіть тему про зміцнення НАТО. Про це повідомляється в поширеному в четвер заяві прес-служби Білого дому, передає УНН.

"Вони обговорили співпрацю між США і Нідерландами, спрямоване на те, щоб протистояти спільним викликам у сфері безпеки, в тому числі зміцнення НАТО, перемогу над ІД, а також забезпечення безпеки судноплавства", - йдеться в документі.

"Двоє лідерів також відзначили, що вчора була п'ятирічна річниця подій, коли був збитий літак компанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17. Сполучені Штати повністю підтримують триваючу роботу влади Нідерландів і Спільної слідчої групи, спрямовану на те, щоб притягти до відповідальності винних", - заявила прес-служба.

Нагадаємо, вже понад як п’ять років тому — 17 липня 2014 року — на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

Як повідомляв УНН, в червні цього року спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних в причетності до збивання рейсу MH17 в небі над Донбасом в липні 2014 року - це Олег Пулатов, Ігор Гіркін, Сергій Дубинський і Леонід Харченко. Вони будуть оголошені в міжнародний розшук.

Українські Національні Новини

Новини Світу