ukenru
tramp-khoche-zastaviti-soyuznikiv-platiti-za-pidtrimku

Трамп хоче, щоб союзники платити США за підтримку

 • 9011 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Президент Дональд Трамп має намір домагатися від розвинених країн, включаючи Японію та Південну Корею, плати за військову підтримку з боку Вашингтона, оскільки США фінансує близько 60% їх армії. Про це заявив президент США Дональда Трам, з посиланням на DW передає УНН.

"Коли мова йде про багаті країни, таких як Саудівська Аравія, Японія, Південна Корея, до чого фінансувати їх армії? Вони будуть нам платити. Проблема в тому, що їх про це ніхто ніколи не питав. У разі Південної Кореї США фінансують близько 60 відсотків їх армії", - наводить видання слова американського президента.

Як уточнив Трамп, дані про фінансування армій інших країн надали йому "американські генерали, які не розбираються у фінансах". На думку військових, така ситуація складається у відношенні "союзників США", проте, на думку Трампа, це "огидна торгова угода і огидна військова операція".

Видання також нагадало, що раніше Трамп неодноразово висловлювався на користь того, що союзники США по НАТО, зокрема, Німеччина, повинні всерйоз збільшити свої військові витрати.

Нагадаємо, вчора, 29 вересня, 45-й президент США Дональд Трамп підписав законопроект про витрати на оборону, в який включено положення про фінансування федерального уряду до 7 грудня 2018 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу