ukenru
tramp-dopuskaye-novu-yadernu-ugodu-z-iranom

Трамп допускає нову ядерну угоду з Іраном

 • 12803 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Президент США Дональд Трамп сказав, що він може укласти кращу угоду (ядерну - ред.) з Іраном. Про це він заявив на мітингу в Індіані в четвер, передає УНН з посиланням на телеканал MSN.

"Я сподіваюся, що матиму змогу з ними укласти угоду – хорошу угоду, хорошу угоду для них, кращу - для них. Але ми не можемо дозволити їм мати ядерну зброю. Ми повинні мати можливість прийти до їхньої сторони і перевірити цю сторону. Ми повинні мати змогу зайти на їхній військовій бази і подивитись, чи вони обманюють чи ні. Звичайно, ми всі впевнені, що вони не обманюють, але про всяк випадок", - сказав президент США під час виступу.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Вашингтона з іранської ядерної угоди, яка накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій РБ ООН і односторонніх обмежувальних заходів, введених раніше США та ЄС.

Лідери Великої Британії, Німеччини та Франції Тереза Мей, Ангела Меркель і Еммануель Макрон закликали усіх учасників іранської ядерної угоди і далі повністю виконувати її, а президент Ірану Хасан Роухані заявив, що Тегеран не відмовиться від СВПД і продовжить дотримуватися своїх зобов’язань.

В четвер, 10 травня президент Ірану Хасан Роухані в телефонній розмові з французьким колегою Еммануелем Макроном заявив, що “зробить все, аби залишитися в угоді щодо ядерної програми Тегерана”.

Українські Національні Новини

Новини Світу