ukenru
tramp-demokrati-mogli-b-virishiti-problemu-shatdaunu-za-15-khvilin

Трамп: демократи могли б вирішити проблему "шатдауну" за 15 хвилин

 • 8561 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп закликав конгресменів від Демократичної партії повернутися до роботи в Вашингтоні і вирішити проблему припинення роботи федеральних відомств, - "шатдаун" - яка вже стала найтривалішою в історії США, передає УНН.

"Демократи можуть вирішити проблему "шатдауну" за 15 хвилин! Зателефонуйте своєму сенаторові або конгресмену. Скажіть їм, щоб вони зробили це!.. У нас серйозна гуманітарна криза на південному кордоні (з Мексикою - ред.). Ми довго будемо мати цю проблему, якщо демократи не повернуться зі своїх "відпусток" і не повернуться до роботи. Я - в Білому Домі і готовий підписувати!" - заявив Трамп в Twitter.

Нагадаємо, нинішнє часткове закриття уряду - "шатдаун" - у США на 22 дні стало найтривалішим в історії Сполучених Штатів, побивши в суботу рекорд 1996 року.

Президент США Дональд Трамп і конгрес продовжують суперечку щодо фінансування будівництва стіни на південному кордоні - з Мексикою, пропозицію, підтриману президентом.

21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і запобігти так званому "шатдауну". Тому з 22 грудня через технічний брак фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їх співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок.

Українські Національні Новини

Новини Світу