tragediya-nikoli-ne-bude-zabuta-zelenskiy-pro-rokovini-zbittya-rf-litaka-reysu-mh17

Трагедія ніколи не буде забута: Зеленський про роковини збиття рф літака рейсу MH17

 • 251724 переглядiв

Цитата

«Сьогодні в Україні вшановують пам’ять жертв рейсу MH17. Наші думки й серця разом із родинами та близькими кожного і кожної з 298 загиблих. Ця трагедія, спричинена агресором, ніколи не буде забута. Держава-окупант, держава-терорист відповість повною мірою за всі злочини, скоєні в Україні», - написав Зеленський у Twitter.

Доповнення

У річницю збиття літака Малайзійських авіаліній MH17 міністерство закордонних справ України висловило співчуття сім’ям та близьким усіх загиблих пасажирів та членів екіпажу. А також закликало всі залучені держави співпрацювати для притягнення рф до відповідальності.

Причетність путіна

У лютому 2023 року Спільна слідча група вперше оприлюднила перехоплення телефонної розмови президента рф володимира путіна з так званим головою “лнр” ігорем плотницьким у 2017 році. За словами слідчих, розмова є доказом того, що диктатор особисто давав вказівки щодо надання тяжкого озброєння проросійським бойовикам.

Додатково

Верховний суд Нідерландів оголосив письмову догану судді Апеляційного суду Гааги, яка намагалася вплинути на суддів у справі про катастрофу малазійського Boeing рейсу MH17 за допомогою теорії змови.

Повідомляється, що суддя працює радником у суді у Гаазі. Її брат написав книгу (під псевдонімом), у якій стверджує, що рейс MH17 не був збитий російською ракетою у 2014 році, як дійшли висновку Рада безпеки Нідерландів та прокуратура.

Суддя роздала книгу її брата суддям та прокурорам у справі MH17. Також вона назвала результати розслідування MH17 “маніпуляцією та брехнею”.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кулеба: "росія повільно вбивала зернову угоду"

     • 266518 переглядiв