tradytsii-shchedroho-vechora-ukrainy-popovnyly-spysok-nematerialnoi-kulturnoi-spadshchyny-krainy

"Традиції щедрого вечора України" поповнили список нематеріальної культурної спадщини країни

 • 37007 переглядiв

Україна внесла "Традиції Щедрого вечора" до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини, підкреслюючи значення традиції у формуванні національної ідентичності.

Міністерство культури та інформаційної політики України  внесло до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини "Традиції щедрого вечора України", передає УНН.

Як зазначив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, традиція Щедрого вечора — одна з тих, що формують ідентичність нашого народу.

"Традиція щедрування жива: вона пройшла нелегкі випробування в нашій історії і збереглась завдяки її носіям, завдяки тим, хто її популяризував у різні часи. Водночас ми маємо тисячі прикладів, коли національна культурна спадщина надихала митців на створення сучасних творів з етнічними мотивами. Одним з найяскравіших таких проявів є "Щедрик" Миколи Леонтовича", — зазначив Ростислав Карандєєв.

Раніше Міністерство вже включило до Національного переліку 88 елементів, серед яких є й ті, що стосуються новорічного циклу святкувань.

Ініціативу подання подала Перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

"Радивилівські голубці з млинцями" визнали нематеріальною культурною спадщиною України23.12.23, 00:25

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині сили ППО збили дві російські ракети

     • 31833 переглядiв

    В ПС ЗСУ повідомили про ракети в напрямку Дніпра

     • 37068 переглядiв