ukenru
tornado-obrushivsya-na-zakhidnu-nimechchinu-schonaymenshe-40-poranenikh

Торнадо обрушився на західну Німеччину: щонайменше 40 поранених

 • 548874 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Торнадо пронісся містом Падерборн на заході Німеччини в п'ятницю, поранивши щонайменше 40 людей. Негода зносила дахи, повалила дерева і розкидала уламки на багато миль, повідомила влада. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Метеорологи попередили, що у п'ятницю в західній та центральній Німеччині очікуються зливи та град, а також шторми з поривами вітру до 130 км/год. Шторми у четвер вже порушили рух транспорту, викорчували дерева, які впали на залізничні колії та дороги, та затопили сотні підвалів у західній Німеччині.

"Від 30 до 40 поранених, принаймні 10 із них серйозно", - заявила поліція Падерборна в п'ятницю після торнадо. Вони закликали людей залишатися в своїх будинках, щоб не заважати рятувальним роботам і не наражати себе на небезпеку.

Повідомлялося також про тяжкі пошкодження від урагану у сусідньому місті Ліппштадт. Шпіль церкви в місті було обрушено, а німецьке інформаційне агентство dpa повідомило, що понад 100 людей тимчасово опинилися в пастці в місцевому відкритому басейні після того, як дерева, що впали, заблокували вихід.

В обласній пожежній службі повідомили, що до місця пригоди стягнуто всіх доступних рятувальників.

Поліція повідомила, що двоє французів загинули після того, як їхній моторизований параплан був підхоплений сильним поривом вітру невдовзі після зльоту в четвер з аеродрому в Балленштедті, за 175 км на південний захід від Берліна.

Школи в західному місті Кельн закрилися до полудня в п'ятницю, щоб дати учням час повернутись додому до того, як вщухне ураган.

На південь, в окрузі Арвайлер, у п'ятницю всі школи залишалися закритими.

Минулого літа в цьому регіоні загинуло понад 130 людей після повені у липні.

Українські Національні Новини

Новини Світу