ukenru
torgpred-ukrayini-vidreaguvav-na-rishennya-apelyatsiynogo-sudu-londona-schodo-privatbanku

Торгпред України відреагував на рішення апеляційного суду Лондона щодо ПриватБанку

 • 18503 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Рішення апеляційного суду Лондона на користь ПриватБанку у спорі проти ексвласників підтверджує право українського банку позиватися до англійських компаній у провадженні в Англії зокрема. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - Торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогоднішнє рішення апеляційного (суду - ред.) Англії у справі JSC Commercial Bank “PrivatBank” v Kolomoisky and others може бути не менш сенсаційним, ніж наша футбольна перемога над Португалією. По-перше, це рішення підказує, що в юридичних баталіях треба запастися терпінням на роки... По-друге, у справах такої складності остаточне так чи ні на вашу користь складається з мільйона суто юридичних питань", - відзначив він.

Зі слів торпреда України, окрім загального "так" на користь ПриватБанку у справі проти колишніх акціонерів "є ще і низка суто правових, але дуже далекосяжних висновків".

"Суд підтвердив право українського банку позиватися до англійських компаній у провадженні в Англії, а також, відповідно до Луганської конвенції (мова йде про швейцарський Лугано, а не про український Луганськ), і до компаній з третіх країн, за умови, що позови проти іноземних відповідачів є “тісно пов’язаними” з його позовами проти англійських відповідачів", - написав Качка.

Заступник міністра також зазначив, що така правова позиція може стати революційною для "деофшоризації" української економіки, тому що "ховати гроші в комфортних юрисдикціях в Європі вже не вийде".

Нагадаємо, ПриватБанк здобув перемогу в апеляційному суді Лондона у справі проти ексвласників.

Мінфін прокоментував рішення апеляційного суду Лондона у справі ПриватБанку.

Українські Національні Новини

Політика