ukenru
top-diplomat-ssha-pidtverdiv-printsip-posluga-za-poslugu-u-vidnosinakh-z-ukrayinoyu

Топ-дипломат США підтвердив принцип "послуга за послугу" у відносинах з Україною

 • 12098 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Радник президента Дональда Трампа по Україні, посол США в ЄС Гордон Сондланд заявив, що Трамп обумовив зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі його готовністю почати розслідування щодо супротивників Трампа, включаючи колишнього віце-президента Джо Байдена, доручивши Руді Джуліані домагатися надання "послуги за послугу", передає УНН з посиланням на CNBC.

"Як я вже свідчив раніше, прохання Джуліані були "quid pro quo" (послуга за послугу - ред.), за те, щоб організувати візит президента Зеленського в Білий дім. Джуліані зажадав, щоб Україна виступила з публічною заявою, в якій оголосила б про розслідування діяльності щодо серверів на виборах 2016 року і Burisma. Джуліані висловлював побажання президента Сполучених Штатів і знав, що ці розслідування мають важливе значення для президента", - йдеться у вступній заяві Сондланда перед комітетом, опублікованій телеканалом.

За словами Сондленда, "Джуліані зажадав, щоб Україна зробила публічну заяву з оголошенням результатів розслідування" щодо президентських виборів в США 2016 року і української газової компанії Burisma Holdings, членом правління якої був син екс-президента Джо Байдена Хантер.

"Джуліані висловлював побажання президента Сполучених Штатів, і ми знали, що ці розслідування важливі для президента", - сказав Сондланд в своєму вступному слові.

Як повідомляв УНН, раніше ЗМІ з посиланням на дані електронного листування повідомили, що постійний представник США при ЄС Гордон Сондланд повідомляв кільком представникам адміністрації президента США Дональда Трампа інформацію про готовність Президента України Володимира Зеленського почати розслідування діяльності колишнього віце-президента США Джозефа Байдена і його сина Хантера.

Українські Національні Новини

Політика