ukenru
tomos-dlya-ukrayinskoyi-tserkvi-okhoronyav-bolgarskiy-arkhimandrit-kharalampiy

Томос для української церкви охороняв болгарський архімандрит Харалампій - ЗМІ

 • 11445 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Томос для Православної церкви України до його підписання Вселенським патріархом Варфоломієм охороняв уродженець Болгарії, колишній служитель Болгарської православної церкви архімандрит Харалампій. Про це повідомляє болгарське видання Factor.bg, передає УНН.

"Харалампій вніс Томос у кафедральний собор, де його було підписано Вселенським патріархом Варфоломієм. Архімандрит Харалампій родом із болгарського міста Смолян. Мати його - українка, а батько - болгарин. У 1990 році він став священиком Болгарської православної церкви", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що Харалампій навчався разом з болгарськими митрополитами Ніколаєм Пловдівським і Наумом Русенським. Був стипендіатом Варфоломія у богословському інституті у Бостоні в США. Деякий час служив у кіпрській церкві. Через деякий час він повернувся до Болгарії і працював в єпархії міста Відін, де його звинувачували у фінансових махінаціях. Проте був виправданий судом міста Відін.

Після цього Варфоломій запросив його до себе і призначив його архієрейським намісником православних у місті Бурса. Згодом його було призначено відповідальним за зв'язок з проживаючими на території Туреччини українцями, будучи радником Вселенського патріарха з питань слов'янських церков.

Як повідомляв УНН, у Стамбулі відбулося підписання Томосу про надання автокефалії Православній церкві України Вселенським патріархом Варфоломієм. 

Українські Національні Новини

Політика