ukenru
tochka-zoru-katastrofa-z-komunalnimi-komunikatsiyami-kiyeva-naslidok-postiynogo-rozpilu-byudzhetu

Точка зору: катастрофа з комунальними комунікаціями Києва - наслідок постійного розпилу бюджету

 • 13134 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Комунальні комунікації у Києві дуже застарілі. І за останні 5 років ніякого капітального ремонту або їх заміни проведено не було. Кияни постійно стають свідками або жертвами проривів теплотрас, незважаючи на гучні обіцянки мерії і самого мера. Проблему для УНН коментували експерти і депутати столичної міськради.

"З точки зору водопостачання, то у нас постійно відбуваються водні пориви, і не тільки. Все, "метал втомився". І тут повинна бути капітальна заміна всіх труб. Однак, як я розумію, йде розпил і розділ бюджету, без будь-яких вкладень в інфраструктуру", - говорить експерт Едуард Бразас.

Ситуація нагадує проблему з дорогами, коли латають ями, але немає системного підходу і капітальних ремонтів, відзначає він.

У своїх програмах Кличко не раз говорив про наміри привести у порядок комунальну інфраструктуру столиці, але всі вони залишилися невиконаними з однієї причини.

"...тому що бюджет міста використовується не за цільовим призначенням", - підкреслив Бразас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинги Кличка зараз "вбивають" результати його ж 5-річної роботи.

Згоден з експертом і депутат місцевої ради Ігор Мірошниченко. Каже, що за 5 років для столичних комунікацій можна було зробити набагато більше, якби не було корупції і злодійства на рівні комунальних підприємств.

"Я вважаю, що ті підряди, які замовляють комунальні підприємства, дуже часто, - за завищеними кошторисами і з великими відкатами. Кличку потрібно подивитися навколо себе, хто сидить поруч, подивитися на своїх заступників. Потрібно звернути увагу і на тендери, які, як правило, виграють свої компанії - шляхом дискваліфікації конкурентів у "Прозорро", - зазначає депутат.

Мірошниченко визнає, що комунікації у Києві не змінювалися і не оновлювалися роками, і вирішити цю проблему за рік або два неможливо фізично. Заміни потребують кілометри труб.

"Відповідно, виділяти певну частину бюджету на ці потреби потрібно регулярно", - сказав Мірошниченко, уточнивши, що підсилює проблему комунальних комунікацій сьогодні ще і хаотична й незаконна забудова Києва.

Нагадаємо, понад 100 новобудов у Києві потребують проведення аудиту на предмет законності. Ще близько 70 будинків-довгобудів у столиці - зараз заморожені.

А у загальному, у цьому році, Київ очолив рейтинг найбільш корумпованих міст у сфері будівництва.

Українські Національні Новини

Політика