ukenru
tkg-vislovila-protest-proti-pidpisannya-putinim-ukazu-pro-viznannya-rosiyeyu-sertifikativ-schodo-pokhodzhennya-tovariv-z-ordlo

ТКГ висловила протест проти підписання Путіним указу про визнання Росією "сертифікатів щодо походження товарів" з ОРДЛО

 • 21550 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Українська делегація Тристоронньої контактної групи (ТКГ) під час консультації сьогодні заявила протест проти підписання президентом Росії Володимиром Путіним указу який передбачає визнання Російською Федерацією так званих "сертифікатів щодо походження" товарів, що видаються на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях у Донецькій та Луганській областях. Про йдеться у Telegram-каналі ТКГ, передає УНН.

Цитата

“Українська делегація заявила протест проти підписання 15 листопада 2021 р. президентом РФ указу, який передбачає визнання Російською Федерацією так званих «сертифікатів щодо походження» товарів, що видаються на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях у Донецькій та Луганській областях”, - заявили у делегації.

Деталі

Там вважають такі дії РФ такими, що суперечать Мінським домовленостям і домовленостям лідерів "Нормандського формату", втручанням у внутрішні справи України, свідомим кроком РФ на продовження політики повзучої інтеграції тимчасово окупованих територій України до російського економічного простору.

Нагадаємо

15 листопада президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ "Про надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України", згідно з яким товари з ОРДЛО прирівнюються до російських.

Так, Путін доручив уряду РФ протягом місяця забезпечити допуск товарів з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) на ринок Росії нарівні з російськими виробниками. Указом також передбачений їх допуск до державних закупівель.

Українські Національні Новини

Політика