ukenru
tisyachi-protestuvalnikiv-zibralisya-v-yerevani-schob-zaklikati-do-vidstavki-premyer-ministra-nikola-pashinyana

Тисячі протестувальників зібралися в Єревані, щоб закликати до відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна

 • 197712 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Тисячі протестувальників вимагають відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна після зіткнень з військами Азербайджану на кордоні, передає УНН.

Деталі

За повідомленням вірменського інформаційного агенства NEWS.am, демонстранти вимагають не надавати Пашиняну вотуму довіри, а також відставки уряду.

У ніч із 14 на 15 вересня в Єревані зібралися тисячі демонстрантів.

Протести почалися після того, як Пашинян, як повідомляється, дав зрозуміти про свою готовність запропонувати Азербайджану територіальні поступки у спірному Нагірно-Карабахському регіоні у рамках майбутнього мирного договору. Пашинян також закликав до військової допомоги росії.

З того часу офіційні особи Вірменії повідомили, що Єреван і Баку досягли угоди про припинення вогню, щоб покласти край прикордонним зіткненням.

Доповнення

Вірменська армія у понеділок здійснила масштабні провокації у прикордонних містах Дашкесан, Кельбаджар та Лачин, повідомляє Міноборони Азербайджану.

Військові Вірменії замінували землю та дороги між позиціями вздовж кордону, що викликало зіткнення, внаслідок яких були жертви з обох боків.

Пашинян повідомив парламенту в середу, що 105 вірменських солдатів загинули внаслідок нещодавнього спалаху, тоді як кількість загиблих азербайджанців, вказана Баку, становить 50 людей.

Крім того, як гуманітарний жест Баку заявив, що готовий передати тіла 100 вірменських військовослужбовців, які загинули під час боїв за останні два дні.

Українські Національні Новини

Новини Світу