ukenru
tisyachi-aktivistiv-u-gretsiyi-viyshli-na-vulitsi-cherez-pereymenuvannya-makedoniyi

Тисячі активістів у Греції вийшли на вулиці через перейменування Македонії

 • 10036 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Сьогодні у столиці Греції - Афінах - десятки тисяч людей вийшли на протести через угоду про перейменування Македонії, передає УНН із посиланням на Ekathimerini.

Як пише видання, перед мітингами у соцмережах розпочалась дуже активна кампанія. Аби активісти могли дістатись до столиці було орендовано десятки автобусів.

Згодом організатори зі сцени повідомили, що в центрі Афін на площі Синтагма біля стін грецького парламенту на масовий мітинг зібралось близько 100 тис. осіб. 

При цьому, за словами організаторів, очікується участь до 600 тис. осіб, адже багато автобусів з групами протестувальників ще не встигли прибути на місце проведення акції.

За інформацією місцевих видань, активісти співали патріотичні пісні та вигукували гасла проти перейменування Македонії, а також вимагали, аби прем'єр Греції Алексіс Ціпрас відмовився від ратифікації документа.

Раніше прем'єр Греції привітав колегу з Македонії з прийняттям нової назви держави.

Нагадаємо, під час голосування в парламенті Македонії 81 з 120 депутатів проголосували за внесення поправок до конституції. Згідно з ними, назва країни змінюється з “Республіки Македонія” на “Республіку Північна Македонія”. Угоду про це 17 червня підписали глави МЗС Македонії і Греції під час урочистої церемонії на березі озера Преспа, по якому проходить кордон між двома країнами.

Українські Національні Новини

Новини Світу