ukenru
tinova-borotba-dvokh-lideriv-respublikantsiv-trampa-ta-desantisa-maye-turbuvati-ukrayinu-cnn

Тіньова боротьба двох лідерів республіканців - Трампа та Десантіса - "має турбувати Україну" - CNN

 • 958950 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Зростаюча тіньова кампанія експрезидента і губернатора Флориди з висунення кандидата від республіканців на вибори у 2024 році, має турбувати Україну. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Запеклі республіканські праймеріз можуть призвести до висунення кандидата, який міг би відкласти запевнення Джо Байдена в тому, що американці підтримуватимуть Україну доти поки потрібно. Це має стурбувати уряд президента України Володимира Зеленського, йдеться в повідомленні.

Вже є ранні ознаки того, що громадська підтримка неодноразових пакетів допомоги та зброї для України з боку Байдена слабшає. Нещодавнє опитування пояснює позицію Республіканської партії щодо України. Згідно з опитуванням AP-NORC, проведеним наприкінці січня, підтримка США знизилася порівняно з минулою весною, і це зниження було різкішим серед республіканців - до 39% з 53% у травні 2022 року.

Кандидат від республіканців у 2024 році, безперечно, обслуговуватиме базу, яка вважає, що США мають витрачати гроші на безпеку своїх власних кордонів, а не українських, і що Байден більше піклується про іноземців, ніж американців, додає видання.

ДеСантіс, чиї зовнішньополітичні погляди залишаються здебільшого загадкою щодо того, що він робитиме в Україні. "Це еволюція його позиції конгресмена у 2014 та 2015 роках, коли він рішуче підтримував озброєння України для боротьби з росією", - повідомляє CNN.

"Можливість зміни політичних умов у Сполучених Штатах із початком нової кампанії у Білому домі означає, що відчайдушне бажання Зеленського отримати більше зброї та боєприпасів для витіснення путінських сил з України стане ще більш нагальним", - вважає CNN.

ДеСантіс та його погляди на зовнішню політику все ще перебувають у стадії розробки.

У своїй новій книзі "Мужність бути вільним", що вийшла минулого тижня, губернатор Флориди не згадує про Україну. Але він критикує мантру, викладену президентом Джорджем Бушем-молодшим у його другій мовній інавгурації: "Виживання свободи в нашій країні все більше залежить від свободи в інших країнах". ДеСантіс пише, що цей "месіанський імпульс - що США мають як право, так і обов'язок просувати демократію, за потреби силою, у всьому світі - був заснований на вільсонівському моралізмі, а не на ясному погляді на американські інтереси".

"Ця думка видається несумісною з характеристикою Байдена підтримки США України як частини життєво важливих національних інтересів щодо захисту демократії", - додає видання.

"Але оскільки битва на краю Європи не виглядає так, ніби вона закінчиться найближчим часом, Байдену, можливо, доведеться виступити з цим аргументом на стадії дебатів із кандидатом від республіканців наступного року, що передбачає, що годинник для України, можливо, цокає".

Українські Національні Новини

Новини Світу