tila-vbitikh-u-berdyansku-pidlitkiv-zagarbniki-povezli-u-melitopol-pravozakhisnitsya

Тіла вбитих у Бердянську підлітків загарбники повезли у Мелітополь - правозахисниця

 • 813435 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Тіла Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, яких російські військові застрелили у Бердянську, окупанти повезли до Мелітополя нібито для проведення експертизи. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила координаторка в організації "Медійна ініціатива за права людини" Ольга Решетилова, передає УНН.

Поховати хлопців мали 29 червня, але прощання не відбулось, як і саме поховання.

Цитата

"Сім'ї чекали на дозвіл слідчих забрати тіла з моргу, проте так його і не отримали. Натомість увесь день морг був оточений військовими. 30 червня стало відомо, що тіла нібито повезли на експертизу в Мелітополь", - написала Решетилова.

Деталі

За словами правозахисниці, таким чином росіяни намагаються приховати сліди своїх злочинів.

"... по характеру уражень очевидно, що було вчинене вбивство, що в хлопців стріляли прицільно і на ураження", - написала вона і додала, що всі дії злочинців відомі і зафіксовані, тож приховати уже нічого не вдасться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після деокупації одну зі шкіл Бердянська назвуть іменем вбитого росіянами Тиграна Оганісяна

Контекст

В тимчасово окупованому Бердянську двоє підлітків, Тигран Оганнісян і Микита Ханганов, вступили в бій з окупантами і знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про "ліквідацію" хлопців. У вересні минулого року "слідчі" викрали Тиграна з дому і пʼять днів жорстоко катували. "Слідчі" готували справу до суду, обвинувачуючи Микиту і Тиграна у підготовці диверсії. МІПЛ відзначає, що Європарламент прийняв резолюцію по хлопцях, вимагаючи відпустити їх з окупованої території. Після чого обвинувачення підліткам розділили - Микиту мали обвинуватити в крадіжці, а Тиграна в диверсії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Польщі на автостоянці зарізали українця: що відомо

     • 2745849 переглядiв