ukenru
tikhanovska-zayavila-scho-masovi-protesti-v-bilorusi-ponovlyatsya

Тіхановська заявила, що масові протести в Білорусі поновляться

 • 25931 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська під час візиту до Естонії заявила, що протести білорусів, які стали нечисленними і локальними, до весни знову стануть масовими, повідомляє УНН з посиланням на естонський канал ERR.

Тіхановська впевнена, що з потеплінням варто очікувати нової хвилі протестів.

"Важливо те, що в серці і голові, це не змінилося. Зараз народний рух буде наростати і до весни повернеться до колишніх обсягів", - сказала Тіхановська.

Нагадаємо, в Білорусі 9 серпня Олександра Лукашенка офіційно визнали переможцем спірних президентських виборів, після чого почалися протести. Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, був оголошений ЦВК країни переможцем на виборах, набравши понад 80 відсотків голосів. Цей результат опозиція і багато білорусів назвали сфальсифікованим.

Олександр Лукашенко звертався до Володимира Путіна з приводу нового озброєння для "зміцнення Союзної держави".

З серпня в країні тривають акції протесту.

До речі

Світлана Тіхановська, вирішила брати участь у виборах президента Білорусі після того, як ЦВК країни відмовив у реєстрації кандидатом її чоловіка Сергія Тіхановський. Вподальшому Сергій Тіхановський був заарештований.

Згідно з офіційними результатами виборів, оголошених режимом Лукашенка, Тіхановська набрала трохи більше 10% голосів виборців.

Після виборів Тіхановська була змушена покинути Білорусь і оселитися в Литві.

Українські Національні Новини

Новини Світу