ukenru
tikhanovska-zaklikaye-stvoriti-mizhnarodniy-tribunal-dlya-rozsliduvannya-diy-kerivnitstva-bilorusi

Тіхановська закликає створити міжнародний трибунал для розслідування дій керівництва Білорусі

 • 16369 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська закликала організувати міжнародний трибунал для розслідування злочинів режиму Олександра Лукашенка, скоєних після виборів 2020 року і до них. Про це Тіхановська заявила, виступаючи перед Сенатом Чехії. Про це інформує DW, пише УНН.

Деталі

Вона також вказала на необхідність проведення "міжнародної конференції високого рівня з виходу Білорусі з кризи", назвавши "єдино можливим" рішенням вільні вибори під міжнародним наглядом.

Тіхановська закликала Чехію визнати злочинними такі організації Білорусі, "які здійснюють терор проти населення", як КДБ, ОМОН і Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю, а також посилити підтримку білоруських правозахисників, журналістів, студентів і лікарів.

Тіхановська також вважає, що Євросоюзу слід прийняти четвертий і ініціювати п'ятий пакет санкцій проти режиму Лукашенка.
"Я закликаю до припинення інвестицій і кредитів білоруським державним компаніям і банкам, які, по суті, є джерелом доходу диктаторського режиму", - заявила вона.

Світлана Тіхановська назвала дії влади під керівництвом Лукашенко "терором, якого наша країна не бачила з часів Сталіна".

"Але білоруси закликають до демократичних виборів, а наші мирні акції протесту тривають більше 300 днів, - продовжила Тіхановська. - У цей час не було і дня без вуличних демонстрацій, навіть в зимові морози. Але не було і дня без арештів і насильства з боку режиму - десятки тисяч пройшли через в'язниці, тисячі зараз там".

Українські Національні Новини

Новини Світу