ukenru
tikhanovska-vpershe-za-ponad-4-misyatsi-pogovorila-iz-zatrimanim-u-bilorusi-cholovikom

Тіхановська вперше за понад чотири місяці поговорила із затриманим у Білорусі чоловіком

 • 13717 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. У суботу, 10 жовтня, білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська, яка наразі перебуває у Литві, телефоном поспілкувалася зі своїм чоловіком Сергієм, який перебуває у СІЗО на території Білорусі. Розмова Тіхановських відбулася вперше за 4 місяці. Про це повідомляє пресслужба опозиціонерки у Telegram-каналі, інформує УНН.

"Щойно відбулася телефонна розмова Світлани та Сергія Тіхановських. Це перша розмова за 4 місяці, за 134 дні", - йдеться у повідомленні.

Також пресслужба Тіхановської опублікувала фрагмент розмови між Тіхановськими.

Пізніше опозиціонерка прокоментувала свою розмову із чоловіком.

"Сьогоднішні події - це результат нашого з вами тиску. Цією зустріччю Лукашенко визнав існування політв'язнів, яких раніше називав злочинцями. І якщо він хотів показати готовність до діалогу, то повинен звільнити політв'язнів негайно. Діалог у тюремній камері не ведеться. Він говорить про конституційну реформу, але робить це, тільки щоб послабити наш протест. Ми продовжимо жорстко стояти на своєму і мирно домагатися нових виборів", - зазначила Тіхановська.

Зазначимо, розмова Тіхановських відбулася на тлі зустрічі Лукашенка із Бабариком та іншими білоруськими політв’язнями у СІЗО КДБ.

Нагадаємо, Сергій Тіхановський хотів зареєструватися кандидатом у президенти Білорусі. Однак ЦВК Білорусі відмовила у реєстрації Тіхановському через "відсутність його підпису" у документах. За годину до закінчення подачі заяв документи у ЦВК на реєстрацію ініціативної групи подала його дружина Світлана, яка і стала основним конкурентом тоді діючого президента республіки - Олександра Лукашенка. 29 травня під час пікету зі збору підписів Тіхановського затримали.

Як повідомлялося раніше в УНН, Тіхановська оголошена у розшук на території РФ.

Нагадаємо, після президентських виборів, які відбулися 9 серпня 2020 року, у Білорусі продовжується політична криза, яка супроводжується масовими протестами, затриманнями журналістів та опозиціонерів, а також силовим розгоном акцій. Протестувальники називають результати виборів фальсифікацією, згідно яких Лукашенко здобув перемогу із понад 80% підтримки.

Опозиціонерка і головна конкурентка на виборах Лукашенка Світлана Тихановська - виїхала до Литви. 8 серпня опозиційні сили оголосили про створення Координаційної ради, яка представляє інтереси протестуючих. Згодом 23 вересня Лукашенко провів так звану "інавгурацію".

Українські Національні Новини

Новини Світу