ukenru
tikhanovska-vidreaguvala-na-initsiativu-narodnoyi-inavguratsiyi

Тіхановська відреагувала на ініціативу народної інавгурації

 • 14704 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська підтримала ідею народної інавгурації. Заява опозиціонерки опублікована у її Telegram-каналі "Пул Первой", передає УНН.

"Дорогі білоруси! Я вдячна вам за надану довіру. Оголосивши народну інавгурацію, ви вкотре висловили свою волю. Але інавгурація - це свято. А свято не повинне закінчуватися арештами, розгонами і насильством. Ми з вами докладаємо всіх можливих зусиль, щоб справжня інавгурація обраного народом президента у майбутньому все ж відбулася, і на неї були запрошені всі", - йдеться у заяві Тіхановської.

За її словами, кожен голос - на вулицях, на підприємствах, в університетах - важливий.

"І я готова зробити все, щоб кожен голос був почутий: як всередині країни, так і за її межами. Спасибі, що ви не зупиняєтеся. Я підтримую всіх, хто вийде на вулиці своїх міст цієї неділі. Адже ви виходите за себе, за свій народ і за нову Білорусь. Разом ми зможемо домогтися нашої мети: нових чесних виборів. І, як наслідок - офіційної, законної інавгурації", - заявила політик.

Як повідомляв раніше ряд білоруських ЗМІ, у Мінську та інших містах Білорусі готуються у неділю, 27 вересня, провести народну інавгурацію Тіхановської.

Нагадаємо, таємна церемонія інавгурації Олександра Лукашенка як президента Білорусі 23 вересня пройшла у Палаці Незалежності в Мінську. Глава ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенку "посвідчення президента Республіки Білорусь".

Після цього, у той же день, із заявою про невизнання легітимності Лукашенка почали виступати країни ЄС. Пізніше до них приєдналася і Україна.

Вранці 24 вересня Європейський Союз офіційно заявив, що не визнає легітимності так званої "інавгурації" Олександра Лукашенко і переглядає свої відносини з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу