ukenru
ti-khto-dumaye-scho-tse-nemozhlivo-ne-rozumiyut-istoriyu-golovniy-prokuror-mks-pro-sud-na-putinim

"Ті, хто думає, що це неможливо, не розуміють історію": головний прокурор МКС про суд на путіним

 • 864031 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Не виключено, що у якийсь момент Міжнародний кримінальний суд може судити володимира путіна, заявив у п'ятницю головний прокурор МКС Карім Хан в коментарі CNN, передає УНН.

Цитата

«Ніхто не повинен відчувати, що має вільний прохід», — сказав він.

«Ті, хто думає, що це неможливо, не розуміють історію, тому що головні нацистські військові злочинці (колишній президент Югославії Слободан) Мілошевич (колишній боснійсько-сербський політик Радован) Караджич (колишній офіцер боснійських сербів Ратко) Младіч, колишній Президент Ліберії Чарльз Тейлор, (колишній прем'єр-міністр) Жан Камбанда з Руанди, Гіссен Габре (колишній президент Чада) — всі вони були сильними та впливовими особистостями, і все-таки вони опинилися в залах судів, поведінка яких розглядалася незалежними суддями. Це також дає підстави сподіватися, що закон, хоч би яким важким він був, може бути вищим», — сказав Хан.

«Я думаю, повідомлення має полягати у тому, що основні засади гуманності пов'язують усіх. І ніхто не повинен відчувати, що він має свободу дій проти людяності чи військових злочинів безкарно».

Раніше

У п'ятницю МКС видав ордери на арешт путіна та російської чиновниці марії львової-бєлової у зв'язку зі схемою примусової депортації тисяч українських дітей до росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу