ukenru
the-atlantic-cherez-pomilkoviy-pidkhid-do-pidrakhunku-kilkist-vipadkiv-koronavirusu-u-ssha-zanizhena

The Atlantic: через помилковий підхід до підрахунку кількість випадків коронавірусу у США занижена

 • 13846 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Офіційні дані щодо випадків захворювання коронавірусом у США не відповідають дійсності й можуть бути значно вищими, особливо у штатах Вашингтон та Каліфорнія. Про це пише у статті видання The Atlantic, передає УНН.

"Кількість випадків (коронавірусу у США – ред.), зафіксованих на графіку та таблиці, занадто низька. Дані є невірогідними, оскільки процеси, які ми використовували для отримання даних, були помилковими", - пише видання.

"Процедури тестування Центрів з контролю та профілактики захворювань (США - ред.) пропустили більшість випадків", - сказано у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США виявили порушення протоколів безпеки у місцях карантину через коронавірус

Як відзначає видання, процедури тестування на виявлення вірусу зосереджувались виключно на туристах, й ширшого дослідження не проводилося.

The Atlantic стверджує, що вірус поширюється й від домашнього контакту, у той час як перевіряються переважно туристи. Таким чином, коронавірус у США розповсюджувався на внутрішньому рівні, йдеться у статті.

Лабораторія Тревора Бедфорда в Центрі досліджень раку Фреда Хатчінсона в Сіетлі, яка вивчає еволюцію поширення коронавірусу, дійшла до висновку, що "принаймні у штаті Вашингтон коронавірус поширювався непомітно протягом тижнів. Зараз, за різними прогнозами, від більшої частини міста Сіетла вже заражено від 20 до 1500 людей. У Каліфорнії хвороба теж поширюється, хоча обмежене тестування означає, що однозначної впевненості немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв коронавірусу в США досягла 9

Нагадаємо, що Світовий банк виділив 12 мільярдів доларів США на боротьбу з поширенням епідемії коронавірусу та негативними наслідками для економіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу