ukenru
tether-posilyuye-kontrol-nad-svitom-steyblkoyiniv

Tether посилює контроль над світом стейблкоїнів

 • 830411 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Світ стейблкоїнів раптом став хитким. Можливі серйозні зрушення на ринку обсягом 137 мільярдів доларів після того, як нью-йоркська компанія Paxos Trust Company, яка карбує стейблкоїн Binance, заявила, що припинить випуск нових токенів BUSD після того, як американські регулятори визнали цей актив незареєстрованим цінним папером.

Цей крок США змусив інвесторів поставити під сумнів майбутню форму ринку стейблкоїнів – токенів, які зазвичай підтримуються традиційними активами, такими як долари та облігації США, щоб приборкати дикі коливання, характерні для криптовалют.

Безпосередній вплив не був негативним для ринку стейблкоїнів в цілому: його загальна вартість зросла на 2 мільярди доларів з моменту оголошення Paxos 13 лютого. "Попит на доларові стейблкоїни занадто великий, щоб вони зникли,” – каже Алекс Міллер, генеральний директор мережі біткоїн-розробників Hiro. Здійснити обмін криптовалют, стейблкоїнів, можна через перевірений обмінний пункт Crybex.

Замість цього конкуренти намагаються заробити на бідах BUSD, третього за величиною стейблкоїна в світі, ринкова вартість якого скоротилася до $12,9 млрд з $16,1 млрд, а його ринкова частка звузилася до 9,4% з 12,1%, згідно з даними CoinGecko.com.

Лідер ринку Tether (USDT) виявився великим бенефіціаром, додавши $1,9 млрд до своєї ринкової капіталізації, яка досягла $70,3 млрд після цієї новини. Зараз він контролює 52,6% ринку стейблкоїнів, порівняно з трохи більше 51%.

Стейблкоїни є ключовою частиною криптосфери, а їхня стабільна вартість означає, що вони використовуються для полегшення переказів між криптовалютами або у звичайну готівку. Трейдери також використовують ці токени для хеджування своїх позицій, а отже, зниження ринкової вартості пов'язане з падінням ліквідності та кредитного плеча на більш широкому крипторинку.

Маркус Тілен, керівник відділу досліджень і стратегії криптовалютної компанії Matrixport, сказав, що заява Paxos і подальше падіння курсу BUSD спричинили значні зміни на ринку стейблкоїнів.

Ставки на майбутні ціни

Події навколо стейблкоіна Binance також стимулювали торгівлю на конкуруючих платформах; з 1 лютого ліквідність біткоїна на Binance знизилася майже на 30%, тоді як на американській Coinbase зросла майже на 15%, згідно з даними Kaiko.

Щоденний відкритий інтерес до безстрокових свопів на біткоїн до долара США знизився з понад 17 000 BTC на початку лютого до 13 726 BTC, згідно з даними Binance, що вказує на те, що трейдери знімають ставки на майбутні ціни на долар США. Як і біткоїн, купити ефіріум можна через вищезгаданний криптообмінник Crybex.

Хоча залишається певна невизначеність щодо впливу рішення Комісії з цінних паперів і бірж США на інші стейблкоїни, на думку деяких криптовалютних гравців, ринок, схоже, пристосувався.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу