ukenru
teroristi-kadirivtsi-zakhopili-infektsiyne-viddilennya-u-rubizhnomu-obladnannya-namagayutsya-demontuvati-i-vivezti-do-rf

Терористи-кадирівці захопили інфекційне відділення у Рубіжному: обладнання намагаються демонтувати і вивезти до рф

 • 94248 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Терористи-кадирівці захопили інфекційне відділення у Рубіжному - найкраще у Луганській області. Про це повідомила у Telegram омбудсмен Людмила Денісова, передає УНН.

Деталі

За їїсловами, у відділенні було багато сучасного дороговартісного обладнання та ліків іноземного виробництва.

На російських телеканалах з'явилися пропагандистські відео, на яких окупанти держави-терориста хизуються, що нібито облаштували у Рубіжному лікарню, яка "випадково" виявилася заповненою сучасним обладнанням.

Наразі у відділенні лікарні, яке Україні протягом останніх років допомагали розбудовувати міжнародні організації, мародери демонтують обладнання аби вивезти його в рф.

Незаконне, беззмістовне і великомасштабне привласнення майна, яке не викликане військовою необхідністю, належать до серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, які тягнуть за собою право на відшкодування шкоди та компенсацію збитків, зазначила Денісова.

Додамо

"Розкрадання заборонено відповідно до статті 28 IV Гаазької Конвенції про закони і звичаї війни на суходолі та статті 33 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Крім того, розкрадання є воєнним злочином, який передбачений статтею 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні", - резюмувала омбудсмен.

Українські Національні Новини

Суспільство