teroborona-nazvala-imya-rozstrilyanogo-soldata-za-slova-slava-ukrayini

Тероборона назвала ім'я розстріляного солдата за слова "Слава Україні"

 • 1916330 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Ім'я розстріляного за слова "Слава Україні!" бійця - Олександр Мацієвський, він воїн 163 батальйону 119 окремої бригади ТрО Чернігівської області. Про це повідомляє Регіональне управління Силами ТрО "Північ" ЗСУ, передає УНН.

Цитата

"Вся Україна побачила страту українського воїна, бійця 163 батальйону 119 окрема бригада ТрО Чернігівської області. Відео героїчної загибелі Олександра Мацієвського за добу стало вірусним і нікого не залишило байдужим".

Деталі

30 грудня 2022 рок на околицях Соледару Олександр Мацієвський і ще четверо військовослужбовців під час переміщення прийняли зустрічний бій з переважаючими силами противника.

"Десь о 12-й годині візуальний контакт і зв'язок з ними зник. Прорватися до місця їхньої позиції підкріплення не змогло через безперервний мінометний обстріл та щільний вогонь зі стрілецької зброї. Ми до кінця не знаємо подробиці того бою. Невідомо, хто і як загинув, невідомо, як Олександр потрапив у полон, свідків на жаль не лишилося, всі загиблі або зниклі безвісті. Щодо відео: мати Олександра, його син Михайло і військовослужбовці його підрозділу впізнали побратима на цих кадрах", - йдеться в повідомленні.

"За деякій час відбувся обмін і тіла наших Героїв, що загинули у тому бою, було передано українській стороні. 14 лютого 2023 року Ніжин зміг провести в останню путь свого земляка. Без сина лишилася мати, без батька син".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Протести у Грузії: опозиція висунула ультиматум

     • 848221 переглядiв