ukenru
tenderi-prozorro-otrutokhimikati-khotili-utilizuvati-za-12-kopiyok

Тендери Prozorro: отрутохімікати хотіли утилізувати за 12 копійок

 • 9650 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Харківське підприємство планувало надати комплекс послуг з утилізації отрутохімікатів і відходів Білгород-Дністровському морському торговомупорту всього лиш за 12 копійок, свідчать дані Prozorro, передає УНН.

Йдеться про ТОВ "Науково-Виробниче підприємство КОР-МЕТ", яке подало відповідну пропозицію, обуривши інших учасників торгів. У публічній скарзі на "КОР-МЕТ" вони акцентували увагу на тому, що компанія не має чинної ліцензії на транспортування небезпечних відходів.

"Виходячи з вищезазначеного, вимагаємо від Замовника ретельно розглянути тендерну документацію учасника, а також згідно зі статтею 30 Закону України "Про державні закупівлі", це є підставою для дискваліфікації ТОВ "Науково-Виробниче підприємство КОР-МЕТ" у зв'язку з тим, що учасник не відповідає умовам тендерної документації", - повідомляється в скарзі.

Тільки після цього допущений раніше до торгів "КОР-МЕТ" був дискваліфікований замовником.

Раніше УНН повідомляв, що на ринку утилізації небезпечних відходів екологи фіксують колапс. За їх словами, за час дії мораторію на перевірки бізнесу і відсутність нагляду з боку профільного Міністерства, велика частина спецкомпаній перетворилася в безвідповідальних шахраїв, які замість знешкодження отрутохімікатів складують їх на стихійних звалищах і беруть участь в тендерах, не маючи ліцензій.

Українські Національні Новини

Суспільство