ukenru
tempi-spozhivannya-avtogazu-v-sviti-postupayutsya-yogo-virobnitstvu-analitika

Темпи споживання автогазу в світі поступаються його виробництву - аналітика

 • 4936 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Світове виробництво зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) за 2010-2016 рр. зросло на 25%, в той час як споживання збільшується меншими темпами. Такі дані на конгресі Європейської асоціації зрідженого газу озвучив аналітик Argus Media Девід Епплтон, передає УНН.

Аналітики констатували, що з 2013 р на глобальному ринку зберігається надлишок ЗВГ, який в 2016 р досяг 6-7 млн ​​т.

"Географічно зберігається дисбаланс попиту і пропозиції: виробництво активно зростає в США, а попит збільшується в країнах Азії", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явиться перша лабораторія контролю якості автогазу

При цьому, потужним чинником зростання є переробка природного газу. Частка "газового" ЗВГ в світі в 2016 р склала 63% в порівнянні з 58% в 2010 р

За словами Д.Епплтона, основною сферою споживання ЗВГ в світі залишається нафтохімія. Цьому, зокрема, сприяло здешевлення сировини, викликане надлишком ресурсу на ринку.

Експерт також зазначив, що автогаз залишається одним з найменш динамічно зростаючих секторів споживання. При цьому Європа залишається регіоном з найбільшим споживанням автоагаза, проте географічно воно розподіляється дуже неоднорідний.

Так, споживання в Східній Європі і Туреччині удвічі більше, ніж в країнах Західної Європи.

Нагадаємо, за словами генерального директора мережі АЗК WOG Сергія Корецького, попит на скраплений газ в Україні в цьому році буде рости. Хоча, темпи зростання цього ринку будуть поступатися торішнім.

"Ринок автогазу буде рости. Такі прогнози. Єдине, що темпи цього зростання дещо знизяться, якщо порівнювати з минулим роком. Орієнтовно, думаю, це зростання складе 15%. При цьому, в структурі споживчого ринку палива газ буде випереджати бензин", - пояснив він.

Серед причин популярності автогазу експерт назвав економічну складову.

Українські Національні Новини

Суспільство