ukenru
temperaturniy-grafik-poki-ne-dozvolyaye-zavershiti-opalyuvalniy-sezon-kmda

Температурний графік поки не дозволяє завершити опалювальний сезон - КМДА

 • 20869 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Температурний графік у Києві поки що не дозволяє завершити опалювальний сезон. Про це УНН повідомила прес-секретар заступника голови КМДА Юлія Грамотна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вихідних в Україні дощитиме

"Як тільки (температурний – ред.) графік буде дозволяти, ми відразу повідомимо. Середньодобова температура зберігається 5-6 градусів. Як тільки середньодобова температура протягом трьох днів буде плюс вісім, ми будемо приймати рішення, не будемо чекати квітня… Найближчі 2-3 дні у нас немає підстав приймати рішення, але ми не виключаємо, що температура зміниться найближчий тиждень і будемо уже приймати рішення", - зазначила вона.

З її слів, згідно з офіційним прогнозом Гідрометцентра, з 12 березня очікується зниження середньодобової температури до 4 градусів тепла.

"Зараз наразі ми бачимо, що прогноз на вихідні 6-7 (градусів середньодобова температура – ред.), але з 12 березня - 4 градуси середньодобова температура. Це офіційний прогноз Гідрометцентру", - сказала вона.

Крім того, у КМДА зазначили, що рішення потрібно прийняти виважено, оскільки для того, щоб після відключення опалення знову почати обігрівати житло киян потрібно мінімум сім днів.

"Ми повинні розуміти, що таке температурний графік, тому що система інертна. Для того, щоб розвернути опалювальний сезон і завершити його треба сім днів, тому що майже 3,5 тис. кілометрів теплових мереж", - додала співрозмовник.

Нагадаємо, кияни попросили владу завершити опалювальний сезон.

Раніше у КМДА повідомляли, що опалювальний сезон у столиці можуть завершити у середині березня, якщо зберігатиметься висока температура повітря.

Українські Національні Новини

Київ