teleskop-james-webb-vipadkovo-viyaviv-asteroyid

Телескоп James Webb випадково виявив астероїд

 • 1042393 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Європейські астрономи за допомогою космічного телескопа James Webb виявили раніше невідомий астероїд розміром із римський Колізей у головному поясі астероїдів між Марсом та Юпітером, інформує УНН.

Деталі

Астероїд довжиною від 100 до 200 метрів є найменшим об'єктом, який спостерігається на сьогоднішній день за допомогою телескопа, повідомило в понеділок американське космічне агентство NASA.

Європейські астрономи «за щасливим випадком» виявили астероїд, йдеться в заяві NASA, додавши, що потрібні додаткові спостереження, щоб краще охарактеризувати його природу та властивості.

Він був виявлений під час калібрування Mid-InfraRed Instrument (MIRI) телескопа, який працює у середньому інфрачервоному діапазоні.

Додамо

Webb, який працює з липня, є найпотужнішим космічним телескопом з будь-коли побудованих і надав безліч безпрецедентних даних, а також зображень.

Однією з основних цілей телескопа вартістю 10 мільярдів є вивчення життєвого циклу зірок. Ще один основний напрямок досліджень зосереджено на екзопланетах, планетах за межами Сонячної системи Землі.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Телескоп James Webb випадково виявив астероїд

     • 1042393 переглядiв

    В Укренерго надали нові обмеження споживання електрики

     • 1398866 переглядiв