teleskop-james-webb-sfotografuvav-stovpi-tvorinnya

Телескоп James Webb сфотографував "Стовпи Творіння"

 • 447674 переглядiв

Деталі

Мерехтіння тисяч зірок показано на першому знімку гігантських золотих, мідних і коричневих колон посеред космосу. На кінцях кількох стовпів яскраво-червоні плями, схожі на лаву.

"Це викиди із зірок, які все ще формуються, вік яких становить лише кілька сотень тисяч років", - йдеться у заяві NASA.

Ці "молоді зірки періодично викидають надзвукові струмені, які стикаються з хмарами матеріалу, такими як ці товсті стовпи", - додали в космічному агентстві США.

"Стовпи Творіння" розташовані на відстані 6500 світлових років від Землі, в туманності Орла нашої галактики Чумацький Шлях.

Стовпи прославилися завдяки космічному телескопу Хаббл, який уперше показав їх у 1995 році, а потім знову у 2014 році.

Але завдяки інфрачервоним можливостям Webb новий телескоп, запущений в космос менше року тому, може зазирнути крізь непрозорість стовпів, виявивши безліч нових зірок, що формуються.

Зображення було отримано NIRCam James Webb, який уловлює хвилі ближнього інфрачервоного діапазону, невидимого для людського ока.

За даними NASA, нове зображення "допоможе дослідникам оновити моделі зіркоутворення, визначивши набагато більш точну кількість зірок, що знову утворилися, а також кількість газу і пилу в регіоні".

Додамо

Однією з основних цілей телескопа James Webb вартістю 10 мільярдів є вивчення життєвого циклу зірок. Ще один основний напрямок досліджень зосереджено на екзопланетах, планетах за межами Сонячної системи Землі.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Телескоп James Webb сфотографував "Стовпи Творіння"

     • 447674 переглядiв

    Футболка Марадони з фіналу ЧС-1986 повернулася до Аргентини

     • 325761 переглядiв

    Президент Італії проведе консультації з урядом 20-21 жовтня

     • 130667 переглядiв