ukenru
telegram-nadavatime-spetssluzhbam-dani-koristuvachiv

Telegram надаватиме спецслужбам дані користувачів

 • 11608 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Мессенджер Telegram надаватиме спецслужбам IP-адреса і номер телефону користувача, якщо будуть вагомі підозри його причетності до тероризму. Про це йдеться в документах про політику конфіденційності месенджера, передає УНН.

"Якщо Telegram отримає судовий наказ, який підтверджує, що людина підозрюється в терористичній діяльності, ми можемо розкрити його IP-адресу і номер телефону відповідним органам. Поки цього ніколи не було", - йдеться в повідомленні.

Однак пізніше засновник месенджера Павло Дуров заявив, що це не стосується російських спецслужб, так як в Росії "Telegram знаходиться поза законом".

"Telegram в Росії знаходиться поза законом; щодня блокуються сотні IP-адрес в спробах припинити доступ до сервісу. У зв'язку з цим будь-які звернення від російських служб ми не розглядаємо, і наша політика конфіденційності не стосується ситуації в Росії", - заявив Дуров.

Нагадаємо, позов компанії "Інвестор" до Роскомнагляду і Мінфіну РФ про стягнення збитків, які були завдані позивачу за спроби блокування месенджера Telegram, відхилив арбітражний суд Москви.

Українські Національні Новини

Технології