ukenru
telefonna-rozmova-derzhsekretarya-ssha-ta-prezidenta-yevropeyskoyi-radi-pro-scho-domovilisya

Обіцяють серйозне покарання для Росії: Блінкен та Мішель підтвердили підтримку територіальної цілісності України

 • 20727 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Держсекретар США Ентоні Джон Блінкен та президент Європейської Ради Шарль Мішель підтвердили підтримку США та Європейського Союзу незалежності та територіальної цілісності України. Про це повідомляє УНН із посиланням на Державний департамент США.

Деталі

Сторони розділили занепокоєння щодо нарощування Росією військових сил навколо України та наголосили на необхідності деескалації з боку Росії, а також повернутися до дипломатії, зокрема з повним виконанням Мінських угод, які є найкращим засобом урегулювання конфлікту на Донбасі.

Окрім того, вони погодилися з необхідністю завдати "швидких та серйозних наслідків" для Росії у разі ескалації агресії в Україні.

Нагадаємо

7 грудня відбулася онлайн-зустріч президентів Росії та США. Основною темою переговорів була Україна та російське нарощування біля її кордонів.

Під час переговорів Путін заявив, що “Росія серйозно зацікавлена ​​в отриманні надійних та юридично зафіксованих гарантій, які відкидають розширення НАТО у східному напрямку та розміщення у суміжних з РФ державах ударних наступальних систем озброєнь”, повідомили у Кремлі.

Українські Національні Новини

Політика