ukenru
tekhnichni-tristoronni-konsultatsiyi-schodo-gazu-vidbudutsya-20-listopada

Технічні тристоронні консультації щодо газу відбудуться 20 листопада

 • 17646 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Технічні консультації щодо газу на рівні експертів ЄС, Росії та України відбудуться 20 листопада. Про це повідомила у вівторок ТАСС офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Анна-Кайса Ітконен, передає УНН.

"Технічні тристоронні консультації щодо газу заплановані на завтра, Єврокомісія підтримуватиме на них довгострокове рішення для транзиту газу через Україну. Єврокомісія повністю підтримує Україну як стабільний і надійний транзитний маршрут і докладе всіх зусиль, щоб вона залишалася таким і після 2020 року", - повідомила Ітконен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС сподіваються, що Зеленський та Путін під час зустрічі домовляться про транзит газу

Видання відзначає, що ці консультації стануть вже другими з початку місяця. Вони спрямовані на підготовку в кінці листопада міністерської тристоронньої зустрічі по газу, яка спочатку була намічена на 19 листопада.

Нагадаємо, компанія “Нафтогаз України” отримала офіційну пропозицію “Газпрому” щодо продовження транзитного контракту або укладання нового.

Як повідомило раніше УНН, Нафтогаз оцінив готовність України до повного припинення транзиту газу у випадку непідписання контракту на транзит газу російським "Газпромом".

Українські Національні Новини

Політика